Forskaren Johan Casselgren vid Luleå tekniska universitet som fick ta emot Stora trafiksäkerhetspriset

Stora trafiksäkerhetspriset gick till LTU

Publicerad: 12 januari 2012

Forskaren Johan Casselgren vid Luleå tekniska universitet fick ta emot Stora trafikpriset, instiftat av tre branschtidningar, i kategorin "årets leverantör". LTU fick priset för att ha utvecklat en metod och teknik för att klassificera och beskriva olika vägförhållanden. Casselgren fick ta emot priset vid ett Transportforum i Linköping.

 

- Ja det gick ju bra det där, nu är LTU stolta vinnare av trafiksäkerhetspriset, säger Johan Casselgren, forskare i strömningslära inom Institutionen för teknikvetenskap och matematik vid Luleå tekniska universitet. 

Det är i forskning inom LTU:s kompetenscenter CASTT som Johan Casselgren utvecklat en lösning för ökad trafiksäkerhet för, i synnerhet, vinterväglag. Med hjälp av teknik i form av sensorer och olika klassificeringsmetoder har han och forskarna inom CASTT utvecklat en lösning som innebär att trafiksäkerheten kan höjas. Det är en lösning som visat sig så bra att den nu ges det stora trafiksäkerhetspriset.

Branschtidningarna RESFORUM, TRAFIKFORUM och Transport & Logistik iDag har instiftat priset i syfte att lyfta fram goda exempel inom trafiksäkerhet samt främja det fortsatta arbetet inom yrkestrafik på väg inom godstransporter och persontrafik.