Hoppa till innehållet

Jens Hardell har utsetts till årets handledare

Publicerad: 27 november 2019

Jens Hardell, biträdande professor i maskinelement, har utsetts till årets handledare 2019. Under Akademisk högtid fick han ta emot diplom och ett vandringspris.
– Jag känner mig djupt hedrad och är genuint glad. Det är ett av de finaste priser man kan få, säger han.

Priset delas ut årligen av Teknologkåren för berömvärda handledarinsatser inom forskarutbildningen.

– Jag blev nominerad förra året och då fick jag det inte, så jag trodde knappast att jag skulle bli nominerad igen och än mindre få priset, säger Jens Hardell.

Han säger att det känns fint att ha blivit framröstad som bästa handledare på Luleå tekniska universitet. Det är Teknologkårens ordförande och tre doktorander som har gjort en omröstning om vem som ska få priset bland alla nominerade kandidater.

Jobbar tillsammans

I motiveringen står det bland annat att ”Jens låter sina doktorander stå i centrum och vara huvudaktörer i deras utbildning, med vetskapen om att de alltid kan vända sig till honom när det behövs” (läs hela motiveringen i bildspelet ovan).

– Jag känner faktisk igen mig i motiveringen. Min grundinställning är att doktoranderna jobbar med mig och inte för mig. Så blev jag handledd av min handledare och jag har försökt följa det, säger Jens Hardell.

Han tillägger att han försöker se varje individ och anpassa handledningen efter var och en.

– Varje person är unik och det finns ingen generell modell som fungerar för alla.

När han får frågan om han har något råd att ge till den som ska bli handledare, säger han att dels är det som han sagt tidigare, att jobba tillsammans med doktoranden, men också att eventuella problem oftast uppstår för att berörda har olika förväntningar på handledningen.

– Man kommer långt med att stämma av förväntningarna i början, säger han.

Taggar