Magnus_Karlberg
Magnus Karlberg, avdelningschef för produkt- och produktionsutveckling vid Luleå tekniska universitet. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Forskare stärker företags innovationer i SIKT

Publicerad: 27 juni 2018

Forskare vid datorstödd maskinkonstruktion, Luleå tekniska universitet, kommer att delta i 25-miljonersprojektet SIKT som syftar till att stärka innovation, konkurrenskraft och tillväxt för företag i Västernorrland.

– Det känns väldigt roligt. Höga Kusten Industrigrupp har gjort ett strålande arbete där vi har vunnit upphandlingen om att bidra med stöd till industriföretagen i deras industriforskning, säger Magnus Karlberg, avdelningschef för produkt- och produktionsutveckling vid Luleå tekniska universitet.

Luleå tekniska universitet kommer att bidra med kompetens inom simulerings- och produktutveckling, informationshantering samt modellering och simulering. Syftet är att stärka forsknings- och innovationsförmågan hos de nio företag från Västernorrland som deltar i projektet.

Finansiärer för SIKT är Region Västernorrland, Härnösands, Kramfors och Sollefteå kommun samt EU-medel via Tillväxtverket.