Samarbete med Lanzhou inom tribologi
1st Sweden–China & 9th UK–China Symposium on Tribology i Lanzhou, Kina. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nytt samarbete med Kinas största forskargrupp inom Tribologi

Publicerad: 31 augusti 2018

Avdelningen för maskinelement besökte Lanzhou i Kina för att etablera samverkan med Kinas största forskargrupp inom tribologi. Dessutom representerades Sverige av Luleå tekniska universitet i det första tribologisymposiet med Kina.

– Samarbetet med tribologiforskarna vid Lanzhou Institute of Chemical Physics känns som ett mycket intressant tillskott bland våra internationella samarbeten. Vi deltog också i 1st Sweden–China Symposium in Tribology där även 9th UK–China Symposium ingick, säger Roland Larsson, professor i maskinelement vid Luleå tekniska universitet.

Storbritannien representerades av forskare från det nationella tribologicentrat i Southampton tillsammans med forskare från Imperial College och University College London.

– Vi blev mycket väl mottagna av våra värdar med professorerna Weimin Liu och Feng Zhou i spetsen, säger Roland Larsson.

1st Sweden-China Tribology Symposium
Avdelningen för maskinelement besökte tribologiforskarna vid Lanzhou Institute of Chemical Physics i Kina. Från vänster: professor Wang, professor Nazanin Emami, professor Andreas Almqvist, professor Roland Larsson, professor Feng Zhou, biträdande professor Yijun Shi och biträdande professor Jens Hardell.