Rektor på rundvandring

Publicerad: 12 februari 2020

Under onsdagen besökte rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn och prorektor Cathrine Norberg institutionen för teknikvetenskap och matematik för en rundvandring. Fokus låg på infrastruktur för forskning och utbildning.

Rundvandringen inleddes med en dragning av prefekt Elisabet Kassfeldt som framhöll prioriterade områden på institutionen.

Bland dessa finns högkvalitativ infrastruktur som en förutsättning för banbrytande forskningsresultat och arbetet med att stimulera utveckling och nydanande utbildning.
Respektive ämnesansvarig fick sedan chans att visa upp sina labb och berätta om verksamheten som bedrivs.
Staffan Lundström, professor och ämnesföreträdare i strömningslära, tog emot i John Field-labbet.
– Jättekul att rektorn visar intresse och vill se vad vi håller på med. Ledningen är ju på något sätt vårt ansikte utåt, och det är viktigt att de har bra insyn i verksamheten, säger Staffan Lundström.

Rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn var nöjd med rundvandringen och såg vikten av att bli uppdaterad på vad som pågår i verksamheten.
– Bra också att få se hur otroligt avgörande infrastrukturen är. Har vi inte rätt instrument kan vi inte göra den typen av forskning vi vill, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn.
Hon framhöll vikten av att träffa personalen för att se vad som är mest intressant just för tillfället.
– Sen är det här en jättestark och bra institution som verkligen har allt från grundforskning till det mer applicerade. Jätteintressant, säger Birgitta Bergvall-Kåreborn.