Hoppa till innehållet
Students in snow
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ta chansen att bli teknisk- klimatexpert i höst!

Publicerad: 1 mars 2022

Nu i höst har du möjlighet att läsa en helt ny och spännande civilingenjörsutbildning med klimatinriktning, vid Luleå tekniska universitet. Den är speciellt anpassade för att möta den globala arbetsmarknadens behov. Så passa på att studera i norra Sverige där den gröna omställning sker och där du gör skillnad på riktigt!

– Här blir du en teknisk problemlösare och får verktyg till att inte bara förstå effekterna av klimatförändringen utan även skapa konkreta lösningar. Du lär dig utveckla ny teknik som möter kraven som ställs för den gröna omställningen och du får en god förståelse för de tekniska, sociala och ekonomiska aspekter som påverkar den, säger Andreas Larsson, professor och lärare i fysik vid Luleå tekniska universitet.

Du kan även välja det område som intresserar dig mest, eftersom det finns två spännande inriktningar, klimat- och nanovetenskap, samt klimatsmart teknik. Utbilningen och inriktningarna har anpassas för att vara i fas med den nyaste forskningen och tekniken.

Jobba med det mesta efter utbildningen

– Framtidens arbetsmarknad kommer ha ett sug efter den typ av kompetens som studenterna sitter på, inte bara på grund deras tekniska kunnande utan även för att de kommer att kunna agera i många olika roller. Man kan bli allting från chef till specialist på ett område, säger Andreas Larsson

Efter utbildningen kan du jobba inom många olika branscher och roller. Den pågående gröna omställningen gör din kompetens efterfrågad och du kan därmed välja den bransch och inriktning som passar dig. Du kan jobba med allt från projektledning och teknisk expert till att fortsätta med forskning och utveckling. Du blir en viktig del i arbetet för att hitta innovativa lösningar på de klimatutmaningar samhället står inför.

Kontakt

Andreas Larsson

Larsson, Andreas - Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Tillämpad fysik, Materialvetenskap, Institutionen för teknikvetenskap och matematik
Telefon: 0920-491848