Hoppa till innehållet
Green Transition North
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Green Transition North – för en hållbar framtid

Välkommen till Luleå tekniska universitet – en ledande aktör inom grön omställning. Vi är stolta över att ha beviljats 58 miljoner kronor av Tillväxtverket och andra finansiärer för våra projekt Green Transition North – smarta energisystem och Green Transition North – cirkulär ekonomi.

Projekten genomförs i samarbete med 15 företag inom den gröna industriella omställningen i norra Sverige, såsom LKAB, Northvolt och Vattenfall. I projekten medverkar också LTU Business, Bodens utveckling, IUC Norr och Skellefteå Science City för att kunna säkra upp den viktiga kopplingen till regionens små och medelstora företag

Huvudfokus för projekten är cirkulär ekonomi och smarta energisystem.

Green Transition North – smarta energisystem handlar bland annat om moderna flexibilitetslösningar och nya principer för styrning av vattenkraft.

Green Transition North – cirkulär ekonomi fokuserar på digitala produktpass, hållbarhetsdata som möjliggör cirkulära produkter och affärsmodeller, framtidens 6G-uppkopplade industri, ökad hållbarhet genom modularisering av produkter och cirkulära affärsmodeller.

En viktig del i projekten är att engagera regionens små och medelstora företag och skapa förutsättningar för denna målgrupp att anta utmaningarna kring den gröna industriella omställningen. Vi planerar att anställa 15 doktorander som kommer att arbeta tätt tillsammans med deltagande företag och de små och medelstora företag som ansluter till projekten.

Vi är glada över att kunna bidra till den gröna omställningen och arbeta tillsammans med våra partners för att skapa en mer hållbar framtid.

Lediga tjänster