Entreprenörsveckan 2013

Publicerad: 15 maj 2013

Entreprenörsveckan är ett av resultaten inom DARE. Syftet med veckan är att inspirera studenter till innovation och entreprenörskap, väcka intresse och lyfta fram goda förebilder. Årets vecka gick av stapeln 13-15 maj och var fylld av händelserika och inspirerande evenemang.

Entreprenörsveckan bestod av tre dagar; inspirationsdagen, innovationsdagen och kommersialiseringsdagen. Här hade du chansen att lyssna på intressanta föreläsningar, delta i workshops, träffa företag och vara med i roliga tävlingar med fina priser. Evenemanget som utfördes av studenter med stöd av universitet lockade många nyfikna och intresserade. Oskar Karlsson är en fem studenter från programmet Industriell ekonomi som var med och arrangerade evenemanget.

- Det har varit tre dagar fyllda av föreläsningar, workshops och andra evenemang. Många mycket intressanta föreläsningar men den föreläsare som kanske lockade mest folk var Johannes Hansen som talade under rubriken ”Fuck your ears”. Hans föreläsning handlade om att inte låta rädslor styra ditt liv. Ja, sammantaget tycker jag det har varit bra dagar, vi fick till och med byta föreläsningssal en gång på grund av antalet besökare, så vi är nöjda.

oskar redigerad.jpg
Oskar Karlsson, en av fem studenter som arrangerade årets Entreprenörskapsvecka

Veckan avslutades med middag och prisutdelning på STUK, då årets avknoppning presenterades. Därefter var det dags för vårstädning av idéer på entreprenörsbaren. Den person som hade en idé kunde lämna in den, antingen genom att skriva ner den på en halv A4, eller hålla en pitch på högst två minuter på scenen. I utbyte fick idébäraren en drinkbiljett. Under kvällen röstades sedan den bästa idén fram och ett fint pris delades ut.