Hoppa till innehållet
Lena-Alakangas-Lulea-tekniska-universitet.JPG
Lena Alakangas tar emot Teknologkårens pris för berömvärda handledarinsatser i forskarutbildningen. Foto: Leif Nyberg Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Årets handledare 2014

Publicerad: 11 november 2014

Lena Alakangas, biträdande professor i Tillämpad geologi, tilldelas Teknologikårens pris för berömvärda handledarinsatser i forskarutbildningen 2014.

–  Jag tycker att handleda doktorander är det roligaste och mest givande uppdrag jag har på LTU, därför känns det extra roligt att få denna utmärkelse. Det som gör att handledningen är så givande är doktorandernas vilja att utvecklas och intresse för ämnet, så ett tack till mina doktorander, säger Lena.

–  Med tanke på hur mycket Lena gör för oss doktorander kändes vår motivering till årets handledare som det minsta vi kunde göra för henne. Lena är väl värd denna utmärkelse, säger Elsa Nyström som var en av de doktorander som föreslog Lena Alakangas för detta pris.

Motivering

Lena besitter en unik och smittbar entusiasm som hon delar med sig av till alla runtomkring sig. Hon har, i allt hon tar sig för, ett pedagogiskt förhållningssätt och en nyfikenhet som uppmuntrar och lockar till vidare forskning. Lena lägger vidare stor vikt vid att doktorander ska synas på såväl lokal som internationell nivå och inser vikten av att doktorander redan i början av sina projekt presenterar sina resultat, medverkar i seminarier och deltar på konferenser.

Teknologkårens pris för berömvärda handledarinsatser i forskarutbildningen

Priset inrättades 2008 av Teknologkåren i samarbete med Doktorandsektionen och delas nu ut för fjärde året. Priset ska belöna och främja särskilt goda insatser inom utbildning på forskarnivå. Alla forskarstuderande vid LTU har rätt att nominera och vinnaren utses av en jury bestående av Teknologkårens ordförande samt tre doktorander.

Teknologkåren

Lena Alakangas

Alakangas, Lena - Professor tillika ämnesföreträdare

Organisation: Tillämpad geokemi, Geovetenskap och miljöteknik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Telefon: 0920-491396

Taggar