Hoppa till innehållet
Konceptbild Fundraising

Gåvor och donationer

Framtiden är inte en enda eftersom det finns många möjliga framtider, och vilken det än blir så startar den här och nu. En önskvärd, hållbar framtid ställer krav på oss idag. "Into the future, into the unknown" är en ny satsning inför universitetets 50-årsjubileum för att skapa utrymme och frihet att ta oss an de stora utmaningarna. Den önskvärda framtiden behöver din hjälp.

Flera hundra miljoner kronor är målet när donationer och gåvor från stiftelser, privata donatorer och företag nu samlas inom temat Into the future, into the unknown. Luleå tekniska universitet är redan nu en stark kraft för hållbar utveckling, och med de investeringar som ökat utrymme möjliggör kan vi göra ännu mer och involvera universitetets alla verksamhetsområden för att tänka nytt och stort tillsammans med andra.

Vi har valt fyra områden för strategiska satsningar där Luleå tekniska universitet har störst chans att påverka framtiden: Framtidens teknologi, Hållbara naturresurser, Smart skola samt Universitetet som tillväxtmotor. Into the future, into the unknown skapar möjligheter att ta oss an de stora frågorna inom dessa områden och utveckla idag okända lösningar som kan avgöra framtiden.

Välkommen med på resan!

Framtidens teknologi

Framtidens teknologi

Hållbara naturresurser

Hållbara naturresurser

Universitetet som tillväxtmotor

Regionens utveckling

Smart skola

Smart skola