Hoppa till innehållet
Framtidens teknologi

Norra Sverige – världens testbädd för utveckling av framtidens teknologi

Publicerad: 10 december 2019

Med den ökade frihet som "Into the future, into the unknown" innebär kan universitetets ämnesbredd med teknik, människa och konst nyttjas och kombineras på oprövade, spännande sätt för att skapa innovativ teknik. Det ger utrymme för nytänkande och för snabb respons på omvärldssignaler, allt för att med hjälp av teknikutveckling nå resultat som styr mot en önskvärd, hållbar framtid.

Luleå tekniska universitet har redan etablerade starka akademiska miljöer och stabila externa samarbeten. Framsynta satsningar på teknologiska och kunskapsintensiva lösningar ökar förutsättningarna för att skapa banbrytande framsteg som bidrar till global samhällsnytta. Genom att även öppna norra Sverige för världen och erbjuda kunskap och infrastruktur för eftertraktade tester av framtidens teknologi blir vi en ännu viktigare aktör i den globala utvecklingens centrum.

Ge ett bidrag via Swish

Swisha valfri summa till 1236874515 för att stödja vårt långsiktiga arbete kring satsningen Framtidens teknologi eller genom att scanna QR-koden nedan:

Ge ett bidrag vis Swish
Stöd satsningen Framtidens teknologi

Ge ett bidrag via betalkort

Gåvobrev