Cost action 11
Deltagare på Cost-konferensen utanför Forumsalen vid LTU i Skellefteå.

Träteknologi värd för internationell träkonferens

Publicerad: 27 maj 2014

Avdelningen för träteknologi med professor Dick Sandberg i spetsen har just genomfört en uppskattad träkonferens på LTU i Skellefteå. Forskare och ingenjörer inom området mekaniskt- och värmebehandlat trä kom från hela världen för att diskutera det senaste i ämnet.

Tillsammans diskuterade forskarna bland annat värmebehandling av trä. Med hjälp av värme och vatten kan trä till exempel böjas.

– Det behövs mer forskning kring värmebehandling av trä eftersom det fortfarande finns problem med metoden. Att skala upp träbehandling från labbmiljö till industriell produktion innebär också en utmaning, säger Dick Sandberg, professor i träteknik vid Luleå tekniska universitet.

Under de tre dagar som konferensen pågick så varvades muntliga presentationer med labbdemonstrationer och posterpresentationer. Konferensen anordnades inom ramen för European Cooperation in Science and Technology, COST, vilket är ett europeiskt samarbete inom området för vetenskaplig och teknisk forskning. Syftet är att länka ihop forskning mellan EU-länder.

Bilder från konferensen

Dick Sandberg

Sandberg, Dick - Professor tillika ämnesföreträdare, Avdelningschef

Organisation: Träteknik, Träteknik, Institutionen för teknikvetenskap och matematik