Hoppa till innehållet
08:00 1 okt

Unik belysningskonferens för samhälle och näringsliv i norr

1 okt. 2015, 08:00
Universitetsområdet, Piteå, Studio Acusticum
2900 exkl. moms
Publicerad: 11 juni 2015

Till hösten kommer mörkret åter. Därför samlar LTU Business några av landets bästa ljusdesigners för att skapa inspiration om hur vi kan öka regionens attraktionskraft med hjälp av ljussättning.

- Vi kraftsamlar expertis och aktörer i frågan för att förstå hur vi kan förädla vårt mörker och det nordiska ljuset. Syftet med konferensen är att visa hur mycket vi tjänar på att investera i belysning, säger Kristin Hammarberg, arrangör och affärsutvecklare vid LTU Business.

Behovet är stort och många har efterfrågat mer kunskap om belysning efter den uppskattade lunchföreläsningen ”Ljusets makt” som var en del i utvecklingsprogrammet Belysa Swedish Lapland.

Nio talare som framgångsrikt arbetat med belysning på olika platser i norden deltar på konferensen som arrangeras i Piteå den 1 oktober. I samband med konferensen bjuder Piteå kommun in till lokala ljusaktiviteter, bland annat en trygghetsvandring i stadens miljöer.

– Det är ett mycket bra och välbalanserat upplägg och lockar såväl traditionella ljussättare, ljusdesigners och de som arbetar med offentlig belysning och evenemang i vår region.  Jag ser verkligen fram emot den kommande konferensen i Piteå, säger Michael Öhman, parkchef Luleå Kommun.

Under dagen kommer det även att finnas utställare på mässgolvet som delar med sig av sin erfarenhet och kunskap om ljussättning.

– Vi har matchat expertisen med de personer som jobbar aktivt med belysning i samhället. Vi hoppas att konferensen leder till mängder av nya insikter som ger kraft till förändring av regionens belysning av offentliga rum, säger Kristin Hammarberg.

Se hela schemat och anmäl dig på www.ljusetskraft.nu

 

Konferensansvarig