Hoppa till innehållet
Anders Warell
Anders Warell, professor i industriell design Foto: Tomas Bergman Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Anders Warell, professor i industriell design

Publicerad: 30 oktober 2019

Anders Warell är forskaren som alltid gillat att uttrycka sig visuellt. Han vill med hjälp av industridesign påverka många människor och göra samhället mer hållbart.

Anders Warell har sedan barnsben haft ett intresse för att utrycka sig konstnärligt och drömde tidigt om att bli bildesigner. I dag arbetar han med att skapa bra användarupplevelser och förändra samhället med hjälp av design. Det handlar om att få processer och verksamheter att fungera effektivare och att inkludera användarna genom att skapa produkter och tjänster som är både attraktiva och lätta att använda. Men framför allt brinner han för att bidra till en framtid som är hållbar och som påverkar många människor på ett bra sätt.

Anders Warell, född 1970 i Ulricehamn, disputerade vid Chalmers 2002 med en avhandling om hur en produkts utformning påverkar vår upplevelse av estetik, identitet och kommunikation. För detta fick han Stiftelsen svensk industridesigns pris för bästa avhandling. Han har ar - betat med forskning och undersvisning på School of Design vid Massey University på Nya Zeeland, och är även professor i industridesign vid Lund universitet.

I sitt uppdrag som ämnesföreträdare har han visionen att ytterligare förstärka Luleå tekniska universitets position inom industridesign na - tionellt och internationellt. På fritiden löser han gärna problem medan han utövar alpin höghöjdsklättring och ultramaraton. 

Kontakt

Anders Warell

Anders Warell, Professor tillika ämnesföreträdare, Professor, Ämnesföreträdare

Telefon: 0920-491601
Organisation: Industriell design, Människa och teknik, Institutionen för Ekonomi, Teknik, Konst och Samhälle