Cavtat, Kroatien

10th International Design Conference

Publicerad: 26 maj 2008

2008-05: Mattias Bergström, Christian Johansson, Henrik Nergård, Petter Andersson och Åsa Ericson har representerat avdelningen för Funktionella Produkter på Design 2008 i Dubrovnik, Kroatien.

De har presenterat sina konferensbidrag i sessionerna Decision-making in research and practice, Organizational understanding of product development och Requirements in user-centred design. Deltagande i Special Interest Group (SIG:s) sessionerna fanns också på agendan för avdelningens representanter. I samband med konferensen arrangerades en uppskattad återträff med alumni från Summer School.

Mattias och Henrik

165 konferensbidrag var accepterade för presentation på konferensen. Strax över 240 deltagare från 28 länder hade möjlighet att träffas och umgås i en trivsam miljö i Cavtat där konferensen var anordnad. Universitetet i Zagreb organiserade och var värd, rektorn Dorian Marjanović, betonade nyckelorden ’integration’ och ’multidisciplinärt’ i sitt öppningstal. Resultatet av en enkätundersökning från tidigare år bekräftade konferensens betydelse för att träffas, ’möta människor’ var högt rankat, 4.6 på en 5 gradig skala. Ett av målen för Design Society, den gemenskap som står bakom konferensen, är att verka för samverkan mellan forskare och yrkesliv. Udo Lindemann, ordförande för Design Society, sa i sitt tal att konferensen var ett tillfälle att lära av varandras olikheter. En av huvudtalarna, Ulrich Wengenroth från Munich Center for the History of Science and Technology, berättade om förändringen av den erfarenhetsbaserade kunskapens roll. Vårt forskningsfält vet väldigt mycket om hur-frågor men väldigt lite om varför-frågor, var hans budskap.

Nordic Battle Group

Det var väldigt roligt att möta ’gamla’ bekanta och att träffa nya vänner. Den informella atmosfären vid den traditionella dragkampen vid avskedspartyt var ytterligare ett trevligt arrangemang. The Nordic Battle Group, ledda av lagkaptenen Mattias, gjorde en storartad insats, eller, kanske är det bättre att säga så här –laget vann den mixade klassen eftersom inget annat lag var mixat.

Länk till artiklarna som presenterades: