Blivande entreprenörer på besök

Publicerad: 16 oktober 2008

2008-10: Den 16 oktober besökte 29 studenter från Norrlands Entreprenörsgymnasium FPD för att få en liten inblick i hur vi jobbar i de tidiga faserna av produktutveckling.

Gymnasister i Design Observatoriet

Förståelse för tidiga faser

De studenter som besökte oss går första året och fokuserar på entreprenörskap. Under dagen fick de testa och veta mer om de tidiga faserna i produktutveckling. Åsa Ericsson föreläste om behovsanalys och Peter Törlind föreläste om den kreativa processen.

Hos Mattias Bergström så fick de lära sig mer om och prova brainstorming. Brainstormingfasen genomfördes som ett experiment i LTU Design Observatory, dokumenterades och kommer att användas i Mattias forskning.

Tidigare har studenter från Entreprenörsgymnasiet besökt oss för att hjälpa oss med framtida produkter.