Dr. William Cockayne.

Framsynt workshop på Stanford

Publicerad: 8 april 2008

2008-04: Avdelningen för funktionella produkter anordnade tillsammans med PIEp (Product Innovation Engineering program) en workshop på temat ‘Turning Foresight Thinking into Action’, som gick av stapeln på Stanford University mellan 31 mars och 4 april 2008. Workshopen samlade totalt 25 deltagare från Luleå tekniska universitet, Lunds tekniska högskola, KTH, Centrum för teknik, medicin och hälsa, samt Högskolan i Jönköping.

25 personer deltog i workshopen.

Professor Larry Leifer från Stanford Center for Design Research och Dr. William Cockayne från Stanford Center for Critical Foresight faciliterade workshopen, från synsättet att innovation inte sker ‘över en natt’. För att vara en innovatör behöver du ha ett långsiktigt perspektiv. Workshopen gav deltagarna nya verktyg för och praktisk erfarenhet av långsiktig innovationsanalys som är tänkt att leda till utveckling av strategiska affärsmöjligheter. Under veckan praktiserade deltagarna kritisk framsyn, förutseende forskning och holistisk design för att identifiera tänkbara tillvägagångssätt för att öka innovationsgraden i deras respektive områden. Workshopen innehöll ett flertal praktiska gruppövningar, kopplade till exempel från ett större antal studier och projekt inom såväl industri som akademi.

Som en del av workshopen gavs deltagarna även möjlighet att besöka Hasso Plattner Institute of Design at Stanford (d.school), samt ett flertal design- och produktutvecklingsföretag: Jump Associates, Speck Design, Astro Studios and Smart Design.

Om du är intresserad av att veta mer om workshopen, eller skulle vilja delta i en liknande workshop i Luleå under andra halvan av 2008, kontakta gärna Andreas C. Larsson vid Avdelningen för funktionella produkter.

Tack till: PIEp, Center for Design Research vid Stanford University, samt Kempestiftelserna.