VEP konferens

MegaConference

Publicerad: 20 november 2008

2008-11: Den 20 november genomfördes en "MegaConference" i projektet Virtual European Parliament. Konferensen var mellan Barcelona, Luleå och Gent.

I konferensen diskuterade ungdomar från Spanien, Sverige och Belgien om bloggar och integritetsfrågor på nätet.

Heterogen konferens

Peter Törlind från FPD var tekniskt ansvarig på den Svenska sidan och ett 30 tal studenter medverkade från Luleå tekniska universitet.

I konferensen så medverkade de tre orterna via videokonferens med mycket hög kvalite (ca 30Mbit per videoström) och samtidigt strömmades konferensen via webben ut till deltagare i de tre länderna som kunde följa konferensen från en vilken web-läsare dator som helst, de kunde även kommentera i en delad chatmijö.

Alla deltagare kunde även rösta via SMS

dsc_0068.jpg
Student som röstar via SMS

Virtual European Parliament

Projektet drivs i Luleå av CDT och målet för projektet är att skapa en gemensam Europeisk portal för kommunikations portal för kommunikation och debatt mellan EU medborgare.