Prof. Larry Leifer och Mímir. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Mímir gör luft till dricksvatten

Publicerad: 11 juni 2008

2008-06: Den 5 juni var det upp till bevis för de fyra LTU-studenter som i samarbete med studenter från Stanford University, KTH och LTH hade i uppgift att utveckla en produkt för framställning av dricksvatten ur luftfuktighet. Under Design EXPE, den årliga designfestivalen på Stanford University, presenterades prototypen Mímir, uppkallad efter den nordiska mytologins väktare av kunskapens och vishetens källa.

Johan Wenngren tar en klunk.

Det amerikanska företaget Immerse Global har finansierat projektet tillsammans med svenska PIEp (Product Innovation Engineering Program), vilket är ett nationellt program som syftar till att stärka förmågan till innovativ produkt- och affärsutveckling. Båda dessa sponsorer hade representanter på plats vid presentationen och det råder ingen tvekan om att såväl dessa som övriga besökare ansåg att Mímir var en av festivalens absoluta höjdpunkter.

Vi gratulerar Jenny, Erik, Johan, Pontus och deras globala samarbetspartners till ett mycket imponerande projektresultat!

En pressrelease kommer i augusti i anslutning till studenternas exjobbsredovisningar vid LTU.

Tack till: Immerse Global, PIEp, Center for Design Research vid Stanford University samt Kempestiftelserna.