TTWW-gruppen

Skriva 25 akademiska artiklar på två dagar?

Publicerad: 15 oktober 2008

2008-10: Den 14-15 okt hade Product Innovation Engineering Program (PIEp) en s k Tiger Team Writing Workshop i Luleå. Under två dagar träffades 14 PIEp-doktorander från Stockholm, Luleå, Lund, Jönköping, Västerås, Eskilstuna och Gävle för att fokusera på att skriva forskningspapper tillsammans.

piep_ttww_luleå-07-web.jpg
Kreativt arbete

Om TTWW-formatet

Tiger Team Writing Workshop-formatet är utvecklat vid FPD. Målet är att på ett effektivt sätt såväl öka antalet artiklar som stimulera deltagarna till en mer kreativ skrivarprocess.

Arbetssättet skall också öka förståelsen för olika forskningsområden inom PIEps forskningsprogram, samt bidra till att fler doktorander vågar ta steget att skriva artiklar med doktorander från andra forskningsområden och andra universitet.

piep_ttww_luleå-16-web.jpg
"Be visual"

Resultat

Workshopen i Luleå faciliterades av Andreas Larsson och Peter Törlind från FPD, vilka också organiserade sammankomsten tillsammans med Martin Grimheden från KTH.

Resultatet var 25 artikelidéer, där de flesta hade författare från mer än ett universitet.