Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nytt internationellt samarbete

Publicerad: 9 oktober 2018

Den 19 oktober åker Lisa Larsson till Mexiko för att under tre veckor utbyta erfarenheter gällande undervisning vid Tecnologico de Monterrey. Till våren kommer även lärare från universitet i Mexiko hit för att ge och delta i undervisning vid Luleå tekniska universitet.

Under våren beviljades anslag från Linnaeus-Palme som möjliggjorde samarbetet och lärarutbytet, som gynnar båda universiteten. Linnaeus-Palme som är ett internationellt utbytesprogram ska bidra till ett långsiktigt samarbete mellan lärosäten i Sverige och lärosäten i utvecklingsländer. Syftet är att öka internationaliseringen i den svenska högskolan.

Produktinnovation har sedan tidigare ett lyckat partnerskap med University of Zagreb genom Linnaeus-Palme programmet.