Hoppa till innehållet
Excellent och meriterad lärare 2022
Jörgen Nordmark, Olle Hage och Lars-Göran Westerberg. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

2022 års excellenta och meriterade lärare

Publicerad: 9 november 2022

För andra året utses excellenta och meriterade lärare vid Luleå tekniska universitet. I år får Olle Hage utmärkelsen excellent lärare. Lars-Göran Westerberg och Jörgen Nordmark får utmärkelsen meriterad lärare.

Lärarna har haft möjlighet att göra en ansökan som bedöms av pedagogiskt sakkunniga. En meriterad lärare ska ha undervisningserfarenhet utöver vad som krävs för anställning som lärare vid Luleå tekniska universitet. För att bli meriterad lärare krävs dessutom skicklighet i planering, genomförande, utvärdering och utveckling av undervisningen samt engagemang i mötet med studenterna. Enligt bedömning utifrån dessa kriterier går utmärkelsen i år till:

Lars-Göran Westerberg, professor och utbildningsledare för utbildning på forskarnivå, Institutionen för teknikvetenskap och matematik.

Jörgen Normark, universitetslektor och avdelningschef, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle.

– Jag är med från första dagen studenterna är här till exjobbet. Att få bidra till alla dessa ungas människor och deras utveckling är bland de viktigaste vi gör, både på LTU och för mig personligen, sa Lars-Göran Westerberg på prisceremonin.

En excellent lärare ska ha undervisningserfarenhet utöver vad som krävs för meriterad nivå. Dessutom måste man för excellent nivå visa på en organisatorisk skicklighet, ett pedagogiskt ledarskap och en god kunskapsspridning, till exempel genom samverkan med kollegor och omgivande samhälle. I år går utmärkelsen excellent lärare till:

Olle Hage, universitetslektor, Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälle.

– Jag trodde aldrig jag skulle bli lärare, men jag blev kär i mitt ämne, nationalekonomi. Då är det fantastiskt kul att även få lära andra. Det är kul att utveckla, prova olika undervisningsformer, skruva på dem, utvärdera och prata med andra om det, sa Olle Hage på prisceremonin.

2021 utsågs excellenta och meriterade lärare för första gången, då fick 18 personer utmärkelsen. Läs mer här.