Hoppa till innehållet
Prisceremoni
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

De får universitetets priser 2022

Publicerad: 9 november 2022

Under en prisceremoni 10 november uppmärksammade Luleå tekniska universitet personer som under det senaste året främjat kunskapsutveckling, pedagogik och utbildning.

Prisceremonin på Vetenskapens hus är en del av den akademiska högtidsveckan. Här presenterades årets mottagare av universitetets pedagogiska pris, utmärkelserna excellent och meriterad lärare samt priset för utvecklingsinsatser inom verksamhetsstödet.

– Våra lärare är en väldigt betydelsefull grupp. De formar inte bara framtiden, utan framtidens framtid genom olika generationer av studenter. Jag är stolt och glad över att universitetet har så många kunniga och engagerade lärare, sa prorektor Cathrine Norberg som var på plats för att dela ut utmärkelser, diplom och blommor.

Många av pristagarna var glada och också rörda över att uppmärksammas. Priset för utvecklingsinsatser inom verksamhetsstöd uppmärksammar personal som annars verkar i bakgrunden.

– För att allt vår verksamhet ska fungera behövs också ett stöd i arbetet. De som arbetar med det märks ofta inte när det fungerar bra. Därför vill vi synliggöra även verksamhetsstödets insatser inom universitetet, sa Cathrine Norberg.

Dessutom delade Region Norrbotten ut ett stipendium till minne av Elisabeth Holmgren för forskning som utmärkt sig och Swedbank delade ut stipendier från Rune och Märta Ströms stiftelse till studenter.

Pristagare och stipendiater 2022: