Hoppa till innehållet
Birgitta Olofsson, hedersdr 2015
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Birgitta Olofsson, teknologie hedersdoktor 2015

Publicerad: 26 augusti 2015

Birgitta Olofsson är vice VD för Tyréns med ansvar för strategisk utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Hon blev civilingenjör 1982 vid dåvarande Tekniska högskolan i Luleå och hörde till den första kullen studenter som examinerades från civilingenjörsprogrammet Samhällsbyggnadsteknik.

Birgitta Olofsson har tillsammans med forskningsämnena Träbyggnad och Byggproduktion spelat en betydande roll under genomförandet av forskningsprogrammet Lean Wood Engineering. Hon har också medverkat till forskning för förbättrade byggnadstekniska kriterier för ljudisolering.

Tillsammans med VA-teknik har hon varit en av de drivande industriföreträdarna i planering och möjliggörandet av forskningsprogrammet ATTRACT. Tillsammans med hennes övriga insatser har dessa engagemang stor betydelse för utvecklingen av Attraktivt samhällsbyggande, ett av universitetets starka forsknings- och innovationsområden. Birgitta Olofssons position som ledamot i styrelsen för Järnvägstekniskt Centrum är också viktig för Hållbara transporter, ett annat av universitetets starka forsknings- och innovationsområdena.