Hoppa till innehållet
Foto: Ted Karlsson
Hedersdoktorer 2017 vid Luleå tekniska universitet. Från vänster: Geoffrey Vining, Jan Lexell och Jenny B Osuldsen. Foto: Ted Karlsson. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Inspirerande föreläsningar av årets hedersdoktorer

Publicerad: 10 november 2017

En arkitekt, en läkare och en statistiker. Fakulteternas val av hedersdoktorer för 2017 var Jenny B Osuldsen, Jan Lexell och Geoffrey Vining.

Hedersdoktorernas föreläsningar blev som vanligt välbesökta och bjöd på intressanta och inspirerande berättelser.

Jenny B Osuldsen är arkitekt och delägare i världsberömda arkitektbyrån Snøhetta och hennes presentation hade titeln gestaltning med tillhörighet i landskaps- och arkitekturkoncept.

Jan Lexell, överläkare vid Skånes universitetssjukhus och professor i rehabiliteringsmedicin vid Lunds universitet, höll en föreläsning med rubriken en människa i rörelse, en rörelse i tiden.

Geoffrey Vining är professor i statistik vid universitetet Virginia Tech i USA och hans föreläsning hade rubriken the importance of quality for the future.

Till hedersdoktorer väljs personer som på något sätt gynnat forskning eller utbildning vid universitetet. Det är en del av universitets strävan efter öppenhet och kontakter utanför forskarsamhället.

Läs mer om hedersdoktorerna och deras föreläsningar i artiklarna nedan.

Taggar