Hoppa till innehållet
Karl Petersen
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Karl Petersen, Teknologie samt Filosofie hedersdoktor 2013

Publicerad: 13 augusti 2013

Karl Petersen är sedan 2002 kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Luleå kommun. Han är utsedd till hedersdoktor av den filosofiska och tekniska fakulteten tillsammans.

- Det här är det roligaste jag varit med om, kommenterar han sin utnämning. Att en dansk med folkskola blivit hedersdoktor vid LTU är otroligt, jag är hur glad som helst.

Karl Petersen har fått Luleå att växa till en modern och attraktiv studentstad och har i alla sammanhang framfört universitetets betydelse för regionens utveckling. Karl Petersen har starkt bidragit till att utveckla Luleå till ett kulturellt centrum, bland annat genom att aktivt medverka till beslutet att bygga Kulturens hus som invigdes 2007.

Hans engagemang för att utveckla näringslivet i kommunen har också haft betydelse för Facebooks etablering av serverhallar på Porsön i Luleå. Han har också aktivt arbetat för ett varierat utbud av boendeformer i Luleå, vilket har underlättat rekrytering av såväl studenter som kompetent personal till universitetet. Med engagemang och stor entusiasm har Karl Petersen fört Luleå tekniska universitet närmare Luleå stad och dess invånare.