Hoppa till innehållet
Stina Honkamaa
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Stina Honkamaa, Filosofie hedersdoktor 2013

Publicerad: 13 augusti 2013

Stina Honkamaa, tidigare vd för mediebyrån Carat och Google Sverige och numera vd i egna företaget United Screens, är utsedd till hedersdoktor av Luleå tekniska universitets filosofiska fakultet.

- Det är förstås en stor ära att bli utnämnd av LTU, och speciellt för mig som har mina rötter i Norrbotten. Jag är stolt över att komma från en tillväxtregion med så stor potential, säger Stina Honkamaa om sin utnämning till hedersdoktor.

Stina Honkamaa, uppvuxen i Boden, avlade 1995 ekonomexamen vid Luleå tekniska universitet. Hon inledde sin mycket framgångsrika yrkeskarriär med att sälja annonser på TV3:s text-tv. Vid 33 års ålder erhöll hon sin första befattning som vd och 2008 blev hon vd för svenska Google och YouTube och toppade Veckans Affärers lista över svenska supertalanger.

Under Stinas ledning, växte Google från ett 15-tal anställda till över etthundra och hon anses idag vara en av mediebranschens mest betydande personer i Sverige. Sommaren 2013 lämnar Stina Honkamaa Google för att starta mediebolaget United Screens med målet att bli Nordens största företag inom medieområdet. Med sin entreprenörsanda, ledarskapsförmåga och oupphörliga drivkraft att utveckla mediebranschen är hon en god förebild och inspiratör för LTU:s studenter.