Hoppa till innehållet
Ulf Marklund
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ulf Marklund, Teknologie hedersdoktor 2013

Publicerad: 13 augusti 2013

Ulf Marklund, chef för Strategi - Affärsutveckling inom Bolidens affärsområde Gruvor, har utsetts till hedersdoktor av universitets tekniska fakultet.

Ulf Marklund utexaminerades 1977 från Tekniska Högskolan i Luleå som civilingenjör inom geoteknologi. Han är chef för strategi- och affärsutveckling inom Bolidens affärsområde Gruvor.

- Jag är chockad och väldigt glad, säger han. Branschen har jobbat på för att utveckla samarbete med LTU och jag tycker vi kommit en bra bit på väg vilket troligen ligger bakom utnämningen.

Under många år har Ulf Marklund verkat för att att stärka LTU’s utveckling inom mineralforsknings-området. Han har inom MITU och Bergforsk medverkat till att utveckla och finansiera större forskningsprogram som gjort LTU till ett av Europas ledande gruvuniversitet och har samverkat med universitetet inom olika centrumbildningar och var även ordförande i styrelsen för gruvforskningsprogrammet 2007-2012.

Ulf har, genom att verka för ekonomiska bidrag och genom att aktivt delta i de intensifierade rekryteringsinsatser som bedrivits 2012 och 2013, bidragit till starkt förbättrade ansökningstal för universitetets utbildningar inom gruv- och mineralområdet. Genom att säkerställa samverkan med industrin har han haft en betydande roll för utbildningarnas kvalitet och utveckling.