Nya hedersdoktorer

Publicerad: 16 september 2018

Den Akademiska högtidsceremonin äger rum i Aula Aurora, hus D, ingång D2 på universitetsområdet.

Ceremonins början

Ceremonin i Aula Aurora börjar klockan 16.00 lördagen den 9 november. Klockan 14.45 samlas samtliga processionsdeltagare i D-huset, 500-korridoren. Ansvarig för processionens uppställning är Nazanin Emami. Processionen leds av övermarskalken. När processionen tågar in i aulan spelas ingångsmusik, som pågår till dess att alla i processionen är på plats.

Fotografering

Luleå tekniska universitet anlitar en fotograf som tar bilder under ceremonin. Före och efter ceremonin sker fotografering gruppvis enligt schema som kommer att läggas ut på Akademisk högtid. Iår kommer Hedersdoktorer att fotograferas FÖRE ceremonin.

Foton kan beställas cirka två veckor efter ceremonin.

Insignier

Under promotionsakten kommer du att få ta emot insignierna doktorshatten, doktorsringen och diplomet.

Inför detta måste du så snart som möjligt, men senast den 11 oktober, prova ut måtten till doktorshatten. 

Mått kan provas ut hos:

Ort Företag Adress Telefon
Luleå Skräddar’n Tullgatan 12 0920-691 19
Göteborg Franzens Hattmakeri V. Skansgatan 1B 073-701 43 09
Malmö Westerblads hattaffär Ö. Förstadsgatan 27B 040-18 62 97
Stockholm Steens Herrmode Odengatan 106 08-34 93 00
Umeå Högtidskläder Karlsson eftr V. Norrlandsgatan 22A 090-77 02 17
Uppsala Rolands Herrmode Dragarbrunnsgatan 32 018-12 92 00

Om du provar ut hattmåttet på annan ort än i Luleå skickar du hattmåttet direkt till hattmakaren - Marie Fredsberg-Lindström, Ekuddevägen 11, 617 32 Skärblacka, eller e-post: my@anderson-co.se. Ange Promotion i Luleå samt ditt namn. Om du inte har möjlighet att prova ut hattmått meddela detta till akademiskhogtid@ltu.se. Hatt beställs senast 11 oktober.

Ringstorlek meddelar du senast den 15 september.

Gäster

Universitet bjuder dig med en gäst på banketten. Du har själv möjlighet att bjuda med 5-6 egna gäster. Kuvertavgiften för gästerna för banketten är 850 kronor per person, vilket inkluderar trerättersmiddag med dryck och kaffe samt tal, underhållning och dans.

Små barn har inte någon behållning av ceremonin eftersom de måste sitta stilla i ungefär två timmar. Barn som rör sig eller pratar kan vara störande.

Inbjudna gäster ska ha intagit sina platser senast klockan 15.45 i Aula Aurora. Efter ceremonin beger sig de gäster, som ska vara med på banketten, till Academica, STUK. Det går att ta en kort promenad eller åka buss till STUK från ingång D2.

Klädsel

Klädsel vid ceremonin och banketten är högtidsdräkt. För hedersdoktorer är det frack med vit väst och vit fluga, lång klänning eller tvådelat plagg med lång kjol. För gäster gäller högtidsdräkt eller mörk kostym, lång klänning eller tvådelat plagg med lång kjol.

 

Generalrepetion

För att allt ska fungera väl är det nödvändigt med en generalrepetition. Den sker fredagen den 8 november klockan 15.00 till cirka 17.00 i Aula Aurora. Ingen särskild klädsel gäller vid repetitionen. Tag med den tomma hattasken efter generalrepetitionen.

Banketten

Banketten hålls i STUK i C-huset. Kuvertavgiften, 850 kronor per gäst betalas med kreditkort/betalkort via anmälningsformuläret. Till banketten behövs inga biljetter.

I kuvertavgiften ingår trerätters middag med dryck och kaffe. Under middagen blir det tal och underhållning. Efter middagen bjuds det upp till dans.

Cirka kl 18.30 börjar tillställningen i STUK. I programmet på plats hittar du bordsplaceringen. Toastmaster är övermarskalken, som öppnar tillställningen

 

Sista anmälningsdag är den 9 oktober

Vid frågor kontakta akademiskhogtid@ltu.se