Nya hedersdoktorer

Publicerad: 16 september 2018

Den Akademiska högtidsceremonin äger rum i Aula Aurora, hus D, ingång D2 på universitetsområdet.

Ceremonins början

Ceremonin i Aula Aurora börjar kl 16.00. Kl 15.00 samlas samtliga processionsdeltagare i D-huset, 500-korridoren. Ansvarig för processionens uppställning är Nazanin Emami. Processionen leds av övermarskalken. När processionen tågar in i aulan spelas ingångsmusik, som pågår till dess att alla i processionen är på plats.

Insignier

Under promotionsakten kommer du att få ta emot insignierna doktorshatten, doktorsringen och diplomet.

Viktigt är att prova ut mått för doktorshatten. Senast den 8 oktober måste hattmåttet vara utprovat.

Mått kan provas ut hos:

Ort Företag Adress Telefon
Luleå Skräddar’n Tullgatan 12 0920-691 19
Göteborg Franzens Hattmakeri V. Skansgatan 1B 073-701 43 09
Malmö Westerblads hattaffär Ö. Förstadsgatan 27B 040-18 62 97
Stockholm Steens Herrmode Odengatan 106 08-34 93 00
Umeå Högtidskläder Karlsson eftr V. Norrlandsgatan 22A 090-77 02 17
Uppsala Rolands Herrmode Dragarbrunnsgatan 32 018-12 92 00

Om du provar ut hattmåttet på annan ort än i Luleå måste vi be dig skicka hattmåttet direkt till hattmakaren - Marie Fredsberg-Lindström, Ekuddevägen 11, 617 32 Skärblacka, eller e-post: my@anderson-co.se och ange Promotion i Luleå samt ditt namn. Om du inte har möjlighet att prova ut hattmått meddela detta till akademiskhogtid@ltu.se.

Ringstorlek meddelar ni senast den 15 september.

Gäster

Universitet bjuder dig med en gäst på banketten. Ni har själv möjlighet att bjuda in 5-6 egna gäster. Kuvertavgiften för gästerna för banketten är 850 kronor per person, vilket inkluderar trerättersmiddag med dryck och kaffe samt tal, underhållning och dans.

Små barn har inte någon behållning av ceremonin eftersom de måste sitta stilla i ca två timmar. Barn som rör sig eller pratar kan vara störande.

Inbjudna gäster ska ha intagit sina platser senast kl 15.45 i Aula Aurora. Efter ceremonin beger sig de gäster, som ska vara med på banketten, till Academica, STUK. De som inte önskar ta en kort promenad kommer att kunna åka buss till STUK från ingång D2.

Klädsel

Klädsel vid ceremonin och banketten är högtidsdräkt. För hedersdoktorer är det frack med vit väst och vit fluga, lång klänning eller tvådelat plagg med lång kjol. För gäster gäller högtidsdräkt eller mörk kostym, lång klänning eller tvådelat plagg med lång kjol.

Fotografering

LTU anlitar en fotograf som tar bilder under ceremonin.Efter ceremonin sker fotografering gruppvis enligt schema som kommer att läggas ut på Akademisk högtid.

Foton kan beställas ca två veckor efter ceremonin.

Generalrepetion

För att allt ska fungera väl är det nödvändigt med en generalrepetition. Den sker fredagen den 9 november kl 15.00 till ca 16.30 i Aula Aurora. Ingen särskild klädsel gäller vid repetitionen. Tag med hattasken efter generalrepetitionen.

Banketten

Banketten hålls i STUK i C-huset. Kuvertavgiften, 850 kronor per gäst betalas med kreditkort/betalkort via anmälningsformuläret. Till banketten behövs inga biljetter.

I kuvertavgiften ingår trerätters middag med dryck och kaffe. Under middagen blir det tal och underhållning. Efter middagen bjuds det upp till dans.

Ca kl 18.45 börjar tillställningen i STUK. I programmet, som kommer att finnas utlagt, hittar du bordsplaceringen. Toastmaster är övermarskalken, som öppnar tillställningen.

Sista anmälningsdag var den 8 oktober

Vid frågor kontakta akademiskhogtid@ltu.se