Hoppa till innehållet

Nya professorer och adjungerade professorer

Publicerad: 13 september 2022

Nya professorer och adjungerade professorer vid Luleå tekniska universitet bjuds in till installationshögtiden. Ceremonin hålls i Kulturens hus lördag 12 november 2022. Du har möjlighet att bjuda med dig tre gäster. Sista anmälningsdag är den 30 september.

Tid och plats för ceremonin

Ceremonin i stora salen, Kulturens hus börjar klockan 16.00 lördag 12 november.  Klockan 14.45 samlas samtliga processionsdeltagare vid stora salen, Kulturens hus. Ansvarig för processionens uppställning är Nazanin Emami. Processionen leds av övermarskalken. När processionen tågar in i salen spelas ingångsmusik, som pågår till dess att alla i processionen är på plats.

Generalrepetition

För att allt ska fungera väl är det nödvändigt med en generalrepetition. Den sker fredagen den 11 november klockan 15.00 till cirka 17.00 i Kulturens Hus. Ingen särskild klädsel gäller vid repetitionen.

Insignier

Under installationsakten kommer du att få ta emot diplom av rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn.

Bankett 

Efter ceremonin går det bussar till universitetsområdet där banketten hålls på STUK. Gästerna bjuds på mingel och sen på trerätters middag med dryck och kaffe, därefter dans. Du har möjlighet att bjuda med dig tre betalande gäster till banketten. Vid middagen sitter dina gäster vid ditt bord och du hittar bordsplaceringen på plats. Universitetet bjuder dig på banketten. Kuvertavgiften för dina gäster som deltar på banketten är 850 kronor per person och betalas med kreditkort/betalkort via anmälningsformuläret.

För dig som funderar på att ta med barn till högtiden kan det vara bra att veta att ceremonin i Kulturens hus är lång och barn behöver kunna sitta på sina platser under hela tiden. Vid banketten serveras alla gäster samma mat.

Stuk anordnar eftersläpp efter banketten och när det närmar sig kommer länk för bokning läggas ut här.

Klädkod

Klädsel vid ceremonin och banketten är högtidsdräkt. För professorer och adjungerade professorer som ska välkomnas är det frack med vit väst och vit fluga, lång klänning eller tvådelat plagg med lång kjol. För gäster gäller högtidsdräkt eller mörk kostym, lång klänning eller tvådelat plagg med lång kjol.

Fotografering

Luleå tekniska universitet anlitar en fotograf som du kan boka för att fota dig och ditt sällskap under högtiden. Information om bokning läggs ut på den här webbsida någon vecka innan akademisk högtid. Egen fotografering under ceremonin är tillåten från respektive sittplats. Ljudliga eller skrymmande kameror undanbedes.

Återbud

Återbud meddelas snarast till akademiskhogtid@ltu.se. Gäller återbudet en gäst till banketten återbetalas inte bankettavgiften vid återbud senare än en vecka innan högtiden. Observera att utebliven betalning inte gäller som återbud. 

Vid frågor kontakta akademiskhogtid@ltu.se