Kiruna Sustainability Center (KSC)

Publicerad: 13 november 2018

Kiruna Sustainability Centre (KSC) är ett stort transdisciplinärt samverkansprojekt mellan Kiruna kommun/Tekniska verken AB, Luleå tekniska universitet och RISE för att utveckla och testa idéer, metoder och lösningar för en hållbar stadsutveckling i samband med flytten av Kiruna. Huvudprojekten under KSC-paraplyet omfattar:

• Testbed Kiruna, finansierat av Tillväxtverket, medfinansierat av Region Norrbotten, Sparbanken Nord, LTU och RISE. LTU-koordinator Kristina L Nilsson

• Innovationsplattform Kiruna, finansierat av Vinnova och medfinansierat av LTU och RISE. LTU-koordinator Christer Åhlund

KSC innehåller många delprojekt/Case som antingen leds av forskare från LTU eller RISE och finansieras av båda huvudprojekten. Representanter inom TVAB och Kiruna kommun ingår också i alla arbetsgrupper. LTU är representerat i alla delprojekten genom forskare från många av LTU’s institutioner och forskargrupper, se tabell.

Case/delprojekt

Caseledare

Arbetsgrupp från LTU

Hållbart byggande