MIKT

Forskning inom spelteknologi och spelifiering

Publicerad: 3 juni 2016

Forskning om spelteknik, spel och spelifiering ska etableras vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå och Luleå.

Under hösten 2015 har Möjliggörande IKT  arrangerat workshops med fokus på spel. Det som en följd av ett uttryckt och ökat intresse från aktörer i regionen. Vid dessa workshops har vi diskuterat fördelarna med att stärka kompetensen inom detta område vid Luleå tekniska universitet samt mål och strategier för hur detta kan göras.

Två riktningar bearbetas för närvarande, gaming/spelifiering och spelteknik. Som ett resultat av detta har vi nu fått 3,3 miljoner kronor för att etablera/ öka forskningen inom spelteknik vid Luleå tekniska universitet i Skellefteå, och fyra miljoner kronor för att etablera tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom serious gaming och spelifiering vid Luleå tekniska universitet i Luleå. Dessa två riktningar kommer att arbeta nära tillsammans.

MIKT, Luleå tekniska universitet

Workshop

Vi har haft en första LTU-workshop för att informera om och diskutera planerade aktiviteter. Det övergripande målet med workshopen var att diskutera utbildning, tvärvetenskaplig forskning och innovation inom området.