Från vänster: Erik Höglund, Pär Weihed, Uday Kumar, Örjan Johansson och Mrs Banashri Bose Harrison. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Indiens ambassadör besökte Luleå tekniska universitet

Publicerad: 19 mars 2015

Indiens ambassadör för Sverige och Lettland, Mrs Banashri Bose Harrison, besökte Luleå tekniska universitet den 12 mars 2015. Ambassadören mottogs av ställföreträdande rektor Erik Höglund, prefekt Örjan Johansson samt professorerna Lennart Elfgren, Uday Kumar och Pär Weihed.

Ambassadören och medlemmarna i fakulteten diskuterade möjligheterna till samarbete mellan Luleå tekniska universitet och Indien på viktiga områden; Järnvägsunderhåll samt säkerhet och hållbarhet samt inom gruvteknik. Hon fick en utförlig presentation på Luleå tekniska universitet av Erik Höglund följt av presentationer inom Drift- och underhållsteknik, broteknik och gruvområdet av de berörda professorerna.

–  Sedan fick ambassadören besöka några av universitetets många labb; Tribologi, eMaintenace Lab och Complab, säger Örjan Johansson, Prefekt vid Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser.

Besöket avslutades med ett föredrag av Mrs Banashri Bose Harrison där hon talade på temat India - Sweden relations, Past Present and the Future inför cirka 40 studenter och lärare. Hon beskrev den enorma potential för samverkan som finns mellan de två länderna. Föredraget avslutades med inspirerande och livliga diskussioner.

Wikipedia: Indien är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för "världens största demokrati".

Uday Kumar

Kumar, Uday - Professor tillika ämnesföreträdare, Ämnesföreträdare, Avdelningschef

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser