Hoppa till innehållet

Om oss

LUMIA är till för forskare, doktorander och organisationer/företag som har behov av avancerad materialanalys i 2D/3D/4D och kan med fördel utgöra en instegsmiljö till senare analyser vid nationella och internationella forskningsinfrastrukturer som MAX IV/ESS.

Gruppen bakom LUMIA består av analytiska experter från forskningsämnena malmgeologi, kemiteknik, materialteknik samt experimentell mekanik. Tillsammans har vi lång erfarenhet av att analysera olika typer av material i 2D/3D/4D, alltifrån medicinska munskydd, till pellets av järnmalm, till höghållfasta stål, till kritiska metaller i geologiska prover, till zeolitmembran för koldioxidinfångning, till meteoriter. Tre laboratorier för svepelektronmikroskopi samt ett laboratorium för röntgentomografi är knutet till LUMIA.

Har du ett material du behöver få analyserat? Tycker du det är besvärligt att veta vilka analysmetoder som är bäst? Kontakta gärna oss så kan vi diskutera lämpliga analysmetoder som passar just ditt behov.

LUMIA kan även hantera det mesta inom provtillverkning och provberedning inför analys samt har även vana att hantera okonventionella provtyper.