Planetary Science Congress (EPSC)
Planetary Science Congress (EPSC) Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Den europeiska kongressen för planetarisk vetenskap 2019 (EPSC)

Publicerad: 27 augusti 2019

I år har GAS en anmärkningsvärd närvaro på European Pletary Science Congress (EPSC) DPS Joint Meeting, 16 september – 20 2019 i Genève, Schweiz. Sedan det första evenemanget i Berlin 2006 är EPSC det största europeiska mötet om planetvetenskap.

Sedan det första evenemanget i Berlin 2006 är EPSC det största europeiska mötet om planetvetenskap. Kongressens avsikt är att täcka ett brett område med vetenskapliga ämnen relaterade till planetvetenskap och planetuppdrag och ha en distinkt interaktiv stil, med en omfattande blandning av föredrag, workshops och affischer, avsedda att ge en stimulerande miljö för samhället att möta .

EPSC har beviljat GAS-doktorander, Abhilash Vakkada och Miracle Israel Nazarious med Bursary-priser som erbjuds forskare för tidig karriär för att delta i konferensen. Abhilash Vakkadas deltagande kommer också att stöds av SNSA. Abhilash Vakkada kommer att presentera en affisch som beskriver "SpaceQ-kammaren: miljösimulator för planetarisk undersökningsinstrumentation och forskning". SpaceQ är en rymd- och Mars-miljökammare som nyligen har tagits i drift och för närvarande är i drift av GAS-gruppen. HABIT engineering qualification model (EQM) har testats inuti kammaren för att testa för lansering och kryssningsfas till Mars. Denna presentation kommer att ge en inledande uppfattning om hur HABIT-instrumentet kommer att bete sig på Mars. Miracle Israel Nazarious kommer att presentera verket ”Kalibrering av ExoMars 2020 GTS (marktemperatursensor) och dess tillämpning på tvåbandspyrometri” i en 15 minuters muntlig presentation i sessionen ”Kommande och framtida planeterliga uppdrag och instrument” där han kommer att belysa resultaten från kalibreringskampanjen för flygmodellen Ground Temperature Sensor (GTS) för HABIT / ExoMars 2020-instrumentet .

Den 17 september affischsessionen kommer också att ha ett GAS-bidrag med en presentation av Open Science-projektet "Open Space Agency (OSA): a digital platform for space co-research networking" medförfattare av andra GAS-medlemmar och partners som professorer Javier Martin- Torres och Maria- Paz Zorzano Mier, José Antonio Gordillo Martorell, Abhilash Vakkada och David Cuartielles, den senare från Malmö universitet.