We found water on Mars
LTU Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

HABIT överallt i Sverige

Publicerad: 19 juni 2019

Är det troligt att du under sommaren går en promenad någonstans i Goteborg eller Stockholm, om du tar en buss i Luleå eller Uppsala eller om du läser några av de viktigaste svenska tidningarna hittar du en astronaut med en Mars-bild på hjälmfronten sida och en HABIT-logotyp i axeln från Luleå tekniska universitet.

Denna nation-breda kampanj introducerar begreppet HABIT med en twist av futuristisk science fiction. Det här är astronauten för våra drömmar, den imaginära astronauten på Mars, som i framtiden ska använda ett HABIT-instrument för in-situ-resursutnyttjande för att fånga vatten från atmosfären och också som en lokal miljöstation för att bedöma den potentiella habitat vid landningsplatsen.

Denna kampanj introducerar T-instrumentet från Luleå tekniska universitet , till allmänheten. HABIT kommer att flyga ombord på ExoMars 2020-uppdraget till Mars i juli 2019, bara ett år från och med nu. Vi börjar vår egen nedräkning. Kampanjen sammanfaller med andra kommunikationsinitiativ som HABIT Tour främjas av GAS från november i november med samma mål.