NORTEAS
NORTEAS Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

HABIT som konstnärlig inspiration på Norteas årsmöte

Publicerad: 7 november 2019

Norteas är ett Nordplus-nätverk av nordiska och baltiska scenkonstinstitutioner inom högre utbildning med fokus på att dela om vår vardag. Norteas uppmuntrar elever och lärare att söka innovation och nya tillvägagångssätt för redan etablerade praxis genom utbyte av kunskap, erfarenhet och visioner om samtida scenkonst och utbildning.

Den här texten är översatt till svenska av ett automatiskt översättningsprogram.

Under den här veckan är Theatre Academy vid LTU värd för Norteas nätverk, som förenar nordiska och baltiska scenkonstinstitutioner. Det faktum att Norteas väljer att placera sitt årsmöte på LTU innebär att hela universitetet får möjlighet att visa några aktiviteter relaterade till kreativitet och konst. Under de tre dagarna i Luleå kommer det att hållas seminarier och diskussioner om konstnärligt medborgarskap.

Group of Atmospheric Science har blivit inbjuden att introducera HABIT som en inspirerande tillgång i en kreativ process utvecklad av konstnärer. I en presentation den 6 november: e, kommer Mars forskning ses som en utgångspunkt för att skapa en ny, en film, en målning eller en koreografi. GAS samverkar med LTU-dans- och teaterstudenter för att starta projekt som ”62,5” med LTU-professor Tove Lojander eller en rymdfilm om Mars med LTU-professor Ulf Friberg, som planeras släppas nästa juli, när uppdraget ExoMars 2020 kommer att lanseras från Baikonur Cosmodrome, en rymdport belägen i ett område i södra Kazakstan som hyrs ut till Ryssland. Händelsen med lyfta fram forskarnas roll och utmaning att interagera med konstnärer i dagens samtida kultur, det är främst en vetenskaplig kultur. Forskning kan ge konstnärer högkvalitativt innehåll för att inspirera dem och för att koppla dem till andra intressenter som lärare, kommunikationspersonal, lokala samhällen eller andra skapare som vanligtvis samarbetar med forskare.