Kråkbergsskolan students creating their own space prototypes.
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Inspirerande HABIT

Publicerad: 13 juni 2019

Medan HABIT Flight Model-instrumentet passerade de slutliga kalibrerings- och valideringstesten i Clean Room-miljön i Omnisys Instruments, genomförde GAS en workshop med gymnasieelever, den här dagen, med praktiskt fall, användes som lärande verktyg och en motiverande Exempel på dem i STEM.

Utbildnings-och utkikningskonceptet heter "Från laboratorium till klassrummet" är en unik strategi som tillåter att nå olika typer av målgrupper, så att de i realtid kan leva något som händer samtidigt, på professionell nivå, som i detta ta del av förberedelserna för ExoMars2020-uppdraget.

Den 11 juni: e Miracle Israel Nazarious, doktorand i GAS-också involverad i vanan kalibrering för Åtgärder guidade en uppfostrande workshop baserad på HABIT prototyper med höga skolor studenter i Kråkbergsskolan. De lärde sig några funktioner i Mars och introducerade några aktuella forskningsämnen. De valde lava rörområden att designa sina instrument eftersom de verkar vara mycket intressanta för dem som en potentiell livsmiljö. En "spindel" drone med ett mikroskop ombord, och en kombination av en Rover och en drone med solpaneler och autonomi att arbeta inuti och utanför grottorna är exempel på några av de prototyper som utformats av eleverna. Resultaten av undersökningen efter aktivitetsutvärderingen visade en hög grad av prestation från deltagarna när det gällde deltagande (43,75% av deltagarna) vetenskaplärande (56,25%) och förändringar i tidigare uppfattning om rymden (56,25 %). 56,25% ansåg aktiviteten som väldigt positiv, 37,5% skulle rekommendera aktiviteten till sin familj, vänner etc ... och 31,25% skulle vilja upprepa igen verkstaden.

HABIT är också ett effektivt verktyg för att inspirera gymnasiumstudenterna att förbättra sina rymdrådar. Den 12 juni: e Miracle gav en välkommen föreläsning att dela sin plats passion och personlig VANA erfarenhet gymnasieelever från Stockholm. Föreläsningen var en fascinerande resa om några av milstolparna i rymdutforskning. Miracle Israel Nazarious introducerade dem den nuvarande toppmodern av den så kallade golden exploration-tiden. Eleverna lärde sig om den branschens många yrkesmässiga potential, att inte bara arbeta som ingenjör eller forskare utan också som arkitekt, advokat, läkare, psykolog, konstnär etc ...