Professor María-Paz astrobiology lecture presentation.
Credits>: GAS Group Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

PROFESSOR MARÍA-PAZ ZORZANO Föreläsning i universitetet i AUCKLAND

Publicerad: 6 september 2019

Den 11 september håller GAS-professor María-Paz Zorzano en föreläsning om sökandet efter liv i solsystemet under 2019 University of Auckland Vice kansler's Lecture Series.

Te Ao Mārama - Center for Fundamental Enquiry är värd för detta evenemang, som i år innehåller tre kvällsföreläsningar och en paneldiskussion kring ämnet 'Perspectives on Life in the Universe'. Cykeln försöker visa hur nyutvecklingen inom astrobiologi, astrofysik och grundläggande vetenskap utvidgar vår förståelse för universums ursprung och utveckling, från solsystemet till 'exoplanet' världar så långt bort de nästan trodde fantasin.

Professor María-Paz Zorzano kommer att förklara hur exakt forskare hanterar sökandet efter utomjordiskt liv i alla kretsar och kranar i vårt solsystem. I föreläsningen kommer experten att prata om vad livet behöver för att överleva och blomstra och granska tidigare, nuvarande och framtida uppdrag för att hitta ”främmande liv”. Den 10: e kommer hon att delta i en debatt som kommer att ordföras av Kim Hill, från Radio Nya Zeeland, och den 12: e kommer María-Paz också att ge ett seminarium vid universitetet om "Deep Space Exploration: Mars, the Moon och provtagning ”.

Te Ao Mārama - Centrum för grundläggande undersökningar är ett mycket prestigefullt tvärvetenskapligt centrum som är intresserad av frågor som överskrider disciplinära gränser som vad som är livets ursprung, är vårt universums del av en mycket större multivers eller vilka typer av planeter som cirklar andra stjärnor i vår galax. Centrumets huvudmål är att inspirera forskare att ta itu med dessa ämnen och främja samarbete mellan dem och passera disciplinära gränser.