Hoppa till innehållet
neuro
Roger Lindahl, koordinator för forskning och rehabilitering vid intresseorganisationen Neuro och Maria Larsson- Lund, professor i arbetsterapi. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Forskning om hjärnvänliga arbetsplatser tilldelas 400 000 kronor

Publicerad: 12 december 2019

Maria Larsson-Lund, professor i arbetsterapi vid Luleå tekniska universitet, har tilldelats ett forskningsbidrag på 400 000 kronor. Det är Neurofonden som delat ut ett av sina största bidrag för forskning om hjärnvänliga arbetsplatser.
– Jag är glad att de uppmärksammar vår forskning, säger Maria Larsson- Lund.

Det var under Nobla dagen, som arrangerades av Institutionen för hälsovetenskap, som forskningsbidraget delades ut.  

Maria Larsson-Lund fick ta emot en check och blommor ur Roger Lindahls hand. Han är koordinator för forskning och rehabilitering vid intresseorganisationen Neuro, som arbetar för att personer med neurologiska diagnoser som bland annat stroke och Parkinsons sjukdom, ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra i samhället.

Bidraget går till forskningsprojektet Hjärnvänliga arbetsmiljöer: Främja ett hållbart arbetsliv för personer med kognitiv funktionsnedsättning.

– Vi delar ut forskningsbidrag varje år och i år har vi fått in runt 100 ansökningar, men vi undersöker även själva var det kan finnas relevant forskning för oss och det här var ett av dem, sa Roger Lindahl vid prisutdelningen.

Taggar