Ulrica_lundstrom
Ulrica Lundström, forskare inom arbetsterapi vid Luleå tekniska universitet, tillträder den nya tjänsten den 1 juli.

Ny ordförande i nationell doktorandkommitté

Publicerad: 15 juni 2015

Ulrica Lundström, doktorand vid Luleå tekniska universitet, har blivit vald till ordförande i Sveriges förenade studentkårs, SFS, doktorandkommitté.

– Det här känns både spännande och utmanande, eftersom jag brinner för doktorandfrågor.

Bevakar doktorandfrågor

SFS är den samlade studentrösten från omkring en kvarts miljon studenter. Det är en studentorganisation bestående av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor, som driver gemensamma frågor som rör studenter, både nationellt och internationellt.

Inom SFS finns en särskild doktorandkommitté som organiserar nationell forskarutbildningsbevakning och driver frågor för doktorander.

Den första juli tillträder Ulrica Lundström, doktorand i arbetsterapi vid Luleå tekniska universitet, som ordförande i doktorandkommitténs styrelse. Ett uppdrag som sträcker sig över ett år.

Byter arena

Ulrica Lundström har tidigare jobbat som ordförande för doktorandsektionen vid Luleå tekniska universitet.

Det var ordförande för universitets studentkår som uppmuntrade Ulrica Lundström att skicka in sitt cv. Hon var en av flera som intervjuades av valberedningen. Nyligen meddelades hon att hon fått jobbet.

– Jag byter arena, men kommer att jobba med samma frågor. Vid Luleå tekniska universitet ligger vi i framkant med att jobba med dessa frågor, så jag har med mig många goda exempel som jag kan föra fram.

Ulrica Lundström disputerade den 12 juni i ämnet arbetsterapi med sin avhandling Personer som åldras med traumatisk ryggmärgsskada och deras vardagsliv.