AT_rullstol_studenter
Studenter på arbetsterapeutprogrammet vid Luleå tekniska universitet. Foto: Erica Lång

Rekordhöga söksiffror till arbetsterapeut

Publicerad: 26 maj 2015

Luleå tekniska universitet har högst antal förstahandssökande på arbetsterapeutprogrammet i hela landet.

– Det är oerhört glädjande att så många vill studera hos oss. Det inspirerar oss att fortsätta arbeta med att öka utbildningens kvalitet, säger utbildningsledare Maria Larsson Lund.

Utbildningen vid Luleå tekniska universitet hade 180 förstahandsansökningar till 50 platser. Det är en 16 procentig ökning av ansökningar jämnfört med i fjol. Programmet hade även då flest förstahandsansökningar i landet.

En trolig orsak till det höga ansökningsantalet är att studenter som läser vid programmet är nöjda med utbildningen, vilket speglas i att deras vilja att rekommendera utbildningen vidare uppgår till 93 procent.
– Rekommendationer från våra studenter har tidigare år visat sig vara av stor betydelse för de som sökt till programmet, säger Maria Larsson Lund.

År 2012 utsågs även arbetsterapeutprogrammet vid Luleå tekniska universitet av Universitetskansler ämbetet, UKÄ, till den enda arbetsterapeutiska utbildning i landet som hade Mycket hög kvalitet.

– Studenterna av idag är medvetna om kvalitetsfrågor och de verkar också tilltalas av att utbildningen är på distans, vilket möjliggör en flexiblare studietid, avslutar Maria Larsson Lund.