Studentprojekt från idé till produkt

Publicerad: 29 maj 2015

Arbetsterapeutstudenter i termin fyra presenterade sina idéer till möjliga framtida produkter. Femton presentationer gjordes inför en expertjury.

– Vi i juryn är imponerade av hur mycket de hunnit på så kort tid. De har verkligen tänkt på helheten och några produkter är värda att jobba vidare på, säger jurymedlem Lisa Braafnäs, affärsutvecklare på LTU Business AB.

Det är fjärde gången som studieavsnittet Entreprenöriellt förhållningssätt examineras med presentationer inför en jury.

Syftet med kursavsnittet är att ge studenterna kunskap och inspiration till att nu, eller i framtiden, kommersialisera sina idéer.

Studieavsnittet fokuserar på hur individer och grupper är viktiga för skapandet vid entreprenöriella processer.

– Genom en introduktion till entreprenöriellt lärande får studenterna information om att det finns stöd att få inom universitet, men även inom landstinget och kommuner, säger Maria Prellwitz, examinator och lektor vid Luleå tekniska universitet.

Juryn bestod av:

Lisa Braafnäs, LTU Business AB
Kerstin Lindström, Innovations Sluss Norr
Therese Wiklund, Venture Cup
Maria Schinkler, LTU Career Center

Ifjol vann arbetsterapeutstudenterna Malin Boström och Elina Firouzfar med sin höj och sänkbara gardinstång Easy Curtain både Moment Pitch och Moment Affärsidé i Venture Cup.