Malin Boström och Elina Firouzfar studerar till arbetsterapeuter och startar företag för att jobba vidare med Easy Curtain.

Studentprojekt vann entreprenörtävling

Publicerad: 6 november 2014

Arbetsterapeutstudenterna Malin Boström och Elina Firouzfar har deltagit i Sveriges största entreprenörtävling Venture Cup med sin höj och sänkbara gardinstång Easy Curtain. De tog hem vinsterna i både Moment Pitch och Moment Affärsidé.

– Det är jättekul att vi vunnit. Nu har vi fått mer bränsle och är jättepeppade att gå vidare, säger Malin Boström.

Det var under studieavsnittet Entreprenöriellt förhållningssätt som idén till en höj och sänkbar gardinstång började ta form. Resultatet blev gardinstången Easy Curtain som gjorde att de även vann tävlingen mot sina studiekamrater. I juryn satt representanter från Innovationssluss Norr. De tyckte att idén var bra och att tjejerna skulle jobba vidare med produkten.
– Vi har patentsökt Easy Curtain eftersom det inte finns någon liknande på marknaden. Just nu håller vi på att starta företag. Vi vill utveckla den här produkten, men även fler produkter som underlättar vardagslivet, säger Elina Firouzfar.

Diplom.jpg
Diplom för Moment Pitch och Moment Affärsidé.

De fick tips om att delta i Venture Cup med sin idé och tyckte att det lät spännande. Venture Cup är Sveriges största tävling för den som vill utveckla sin affärsidé och starta företag. Tävlingen är indelad i tre moment och de valde att anmäla sig till Moment Affärsidé och Moment Pitch.

Nyligen fick de beskedet att de i region Nord vunnit i Moment Pitch och även i Moment Affärsidé i kategorin Människa och samhälle.  Priset är 5000 kronor för varje moment.

– Vi har fått blodad tand. Pengarna ska användas till utveckling av produkten och företaget, säger Malin Boström.

Elina och Malin har också beslutat att även delta i den tredje tävlingen Moment Affärsplan som har deadline 11 november.