Hoppa till innehållet

Skapa bättre miljöer för gående: Pågående datainsamling i Umeå

Publicerad: 9 november 2021

Vi vill göra din vardag bättre! Du har valts ut att delta i en resvaneundersökning som genomförs av Luleå tekniska universitet.

Skapa bättre miljöer för gående: Pågående datainsamling i Umeå
Skapa bättre miljöer för gående: Pågående datainsamling i Umeå

Vi vill göra din vardag bättre!

Genom att delta i undersökningen och samla information om dina resor, hjälper du oss att förbättra miljöerna för gående i Umeå. Vem som helst i ditt hushåll kan delta.

Hur funkar det?

Med hjälp av appen TravelVu, kan du samla information om dina resor direkt i din telefon. Du behöver inte ändra ditt beteende på något sätt, se bara till att ha telefonen med dig när du färdas.

QR-kod Umeå APP

Informationen om dig är skyddad enligt GDPR. De insamlade uppgifterna kommer att användas för att förstå hur Umeåborna reser och hur vi kan planera staden utifrån era behov. Resultaten är anonyma och kan inte spåras till en enskild person.

När?

Undersökningen pågår mellan 15 november 2021 – 31 januari 2022. Vi önskar att du samlar in resor i minst fem dagar, men du får gärna delta under hela undersökningsperioden om du vill. De fem dagar du väljer ska helst inkludera en helg.

Du kan påbörja ditt deltagande när som helst under perioden.
 

Kom igång!

  1. Börja med att ladda ner appen TravelVu i App store eller Google play.
  2. Välj undersökningen som heter “Pedestrians  in  Umeå  2021” och ange lösenordet “Umea2021”.
  3. Följ instruktionerna i appen.

Eller använd gärna QR-koden för att ladda ner appen.

Utlottningen!

Delta i utlottningen av biobiljetter värt 150 sek! Skriv in din mejladress in i appen, så återkommer vi om du har vunnit.

Varför?

Luleå Tekniska Universitet, i samarbete med Sweco, genomför en studie kring hur stadsmiljön kan utvecklas för att göra det bättre för att färdas till fots. Studien baseras på detaljerade studier över en längre tid, för att kunna identifiera kausala orsakssamband, dvs. hålla reda på orsak och verkan på färdmedelsvalet, gällande den bebyggda miljön och omvärldsfaktorer i samhället. Studien genomförs tillsammans med ett antal kommuner, ca 4 kommuner; Umeå, Gävle, Luleå och Linköping. Du kan läsa mer om det på www.ltu.se/planering-fotgangare.

Genom att bidra med hur du reser och hur du ser på resande hjälper du oss att bättre förstå hur miljön bör planeras utifrån ditt perspektiv i ditt stad.

Stort tack på förhand!

Charlotta Johansson

Charlotta Johansson, Biträdande professor, Prefekt, Avdelningschef

Telefon: 0920-491867
Organisation: Arkitektur, Arkitektur och vatten, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser