Hoppa till innehållet

Svensk standard för halkskydd till skor

Publicerad: 15 november 2012

Luleå tekniska universitet har fått uppdrag av Trafikverket att undersöka om det går att ta fram en svensk standard för halkskydd till skor, samt för vinterskor och sulor. Detta så att de uppfyller kraven för att garantera användaren bästa säkerhet vid promenad på is och snö.

Varje år skadas 25 000 – 30 000 personer i Sverige sedan de halkat omkull på is eller snö, enligt Konsumentverket. I genomsnitt blir 3. 000 personer inlagda på sjukhus varje år i Sverige till följd av fallskador på is och snö. Detta enligt enligt  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Socialstyrelsen.

Det uppdrag Luleå tekniska universitet har fått av Trafikverket innebär att det med hjälp av testpersoner kommer att testas ett flertal olika halkskydd och skor för att undersöka friktions- och balansförmåga på olika underlag. Dessutom kommer användarvänligheten att undersökas; hur är de att ta på, sitter de bra och hur upplever användaren dem.

Det ska också utredas huruvida det går att utveckla en svensk standard, och kanske även en nordisk och europeisk standard för vinterskor, sulor och halkskydd. Det ska också undersökas hur en testverksamhet kring detta ska ses ut, vilken fortsatt forskning som behövs på området och hur hjälpmedel och skodon för gångtrafikanter vintertid kan utvecklas, för färre halkolyckor.

– Jag tror absolut att det går att utveckla en svensk standard för halkskydd, vinterskor och sulor. Med tanke på hur många som skadas varje år i Sverige på grund av fallolyckor på grund av halka och snö, och vad det kostar samhället i form av vårdkostnader så är det här viktigt, säger Glenn Berggård, projektledare och forskare vid Luleå tekniska universitet på Institutionen för Samhällsbyggnad och naturresurser.

Under flera års tid har Glenn Berggård bedrivit systematisk forskning på halkskydd och olika underlag med hjälp av praktiska laboratorieförsök i utemiljö. Han är känd för dessa tester med riktiga gångtrafikanter i olika åldrar som helt sonika trätt på sig de 30-tal halkskyddsmodeller, som finns på marknaden, och testat skyddens förmåga och funktion på specialtillverkade is- och halkbanor.

Principen har förenklat varit den som för viss biltestverksamhet på vinterväglag, nämligen att underlaget haft olika temperaturer, olika typ av friktion och varierande nederbörd.

Bland annat har Glenn Berggård testat hur halkskyddens greppförmåga har varierat beroende på hälskydd, fotbladsskydd eller helfotsskydd. Underlagets temperatur har varierat mellan -2 till -7 grader och underlaget har varit bland annat blank is, sandad is, is med flis eller snö på is.

– De flesta olyckor inträffar under första dygnet med nysnö på is som då inte syns, säger Glenn Berggård.