Álvaro Soria-Salinas
Álvaro Soria-Salinas, doktorand i atmosfärsvetenskap vid Luleå tekniska universitet. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Doktorand på prestigefull Forbes-lista

Publicerad: 14 februari 2019

Álvaro Soria-Salinas, doktorand i atmosfärsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, återfinns på Forbes 30 under 30-lista. – Jag blev väldigt glad och överraskad, säger Álvaro Soria-Salinas.

2019 års version av Forbes 30 under 30 Europe list, är en imponerande lista bestående av 300 unga under 30, indelade i tio kategorier såsom konst och kultur, finans och sociala entreprenörer. Personerna är – som Forbes uttrycker det – “a collection of bold risk-takers bringing new ideas to Europe”. Álvaro Soria-Salinas är en av 30 utvalda i kategorin vetenskap och sjukvård.

– Jag känner mig verkligen överväldigad; jag hade inte förväntat mig att platsen på listan skulle få så stor genomslagskraft.

Álvaro Soria-Salinas är doktorand i atmosfärsvetenskap. Han är bland annat involverad i instrumentet HABIT som utvecklas vid Luleå tekniska universitet, ett instrument som ska till Mars på ESA:s ExoMars2020 Mission. I höstas var han projektledare för universitetets lag i ESA-programmet Fly Your Thesis! Resultatet var framgångsrikt – tillsammans med sitt experiment PVT GAMERS fick laget delta i en parabolflygning och uppleva viktlöshet.

– Allt jag har åstadkommit är jag skyldig forskargruppen i atmosfärsvetenskap och min handledare professor Maria-Paz Zorzano Mier. Vår forskargrupp är liten men alla är ivriga och ambitiösa och vill få saker gjorda. Du lär dig hela tiden nya saker och får möjlighet att utvecklas som människa, förklarar Álvaro Soria-Salinas.

Vad tror du din listplacering kan få för betydelse framöver?

Det får framtiden utvisa! Eftersom jag siktar på att arbeta inom rymdindustrin när jag disputerat, är det mest troligt en bra merit att ha på mitt CV. Forbes organiserar dessutom flera events för oss som är listade. Det ger förhoppningsvis mig chansen att träffa personer som är intresserade av samma ämnesområden som jag.

Kontakt

Taggar