Altmetric GAS paper ranking
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Forskningspost som uppnåtts av GAS-papper publicerad i Geophysics recensioner

Publicerad: 4 mars 2019

GAS-forskarna Anshuman Bhardwaj, Lydia Sam, Javier Martín-Torres och María-Paz Zorzano, "Är slopes strängar som tyder på globalskaliga vattenhaltiga processer på moderna Mars?", Som nyligen publicerades i American Geophysical Unions ansedda recensioner om geofysik , uppnår en extraordinär inverkan i vetenskapssamhället.

GAS- forskarna Anshuman Bhardwaj, Lydia Sam, Javier Martín-Torres och María-Paz Zorzano , "Är slopes strängar som tyder på globalskaliga vattenhaltiga processer på moderna Mars?", Som nyligen publicerades i American Geophysical Unions ansedda recensioner om geofysik , uppnår en extraordinär inverkan i vetenskapssamhället.

Idag är papperet på topp 5% av alla forskningsresultat som någonsin spåras av Altmetric i en rankning på 275.776 av totalt 12.422.882 utdata. Ett imponerande resultat som säkert kommer att förbättras över tiden. Altmetric är en välkänd plattform för att mäta online-effekten av vetenskapliga publikationer, mätt på villkor för kvantitet och kvalitet av online-uppmärksamhet som de har fått. GAS Paper uppnådde en Altmetric Attention Score på 53 någonting som är helt anmärkningsvärd när det gäller vetenskapens inverkan.Artikeln rankas också 16: e av totalt 463 papper som någonsin publicerats i Geophysics recensioner och 1: a av 7 papper av samma ålder från tidningen.

På den andra sidan har EOS Blog- artikeln om samma papper med titeln "Revisiting Enigmatic Martian Slope Streaks" också refererats i Space News digitala publikationen Universe Today . Universum Idag Nyheter beskriver hur planetariska forskare fortsätter att pussla över de mystiska sluttningarna på Mars, som beskriver några av de viktigaste debatterna om deras ursprung och natur.

"Är slopes sträckar som indikerar globala vattenhaltiga processer på moderna Mars?" Är ett perfekt exempel på relevant och rigoröst vetenskapligt bidrag som också kan gynna en bredare publik nyfiken på rymdämnen.