Hoppa till innehållet
The National Space Center in UK
National Space Center Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

HABIT till National Space Centre i Storbritannien

Publicerad: 16 september 2019

I höst har HABIT påbörjat sin internationella turné genom att besöka National Space Center, ett referensinstitut för rymdvetenskaplig kommunikation. Då kommer HABIT också att vara en del av en av världens största vetenskapsfestival, New Scientist Live från 10 till 13 oktober.

(Den här texten är översatt till svenska av ett automatiskt översättningsprogram.)

Parallellt med dessa aktiviteter kommer HABIT Tour-upplevelsen att introduceras av GAS-teamet José Antonio Gordillo Martorell i det tredje symposiet om rymdutbildningsaktiviteter som är värd i Storbritannien av University of Leicester och sponsras av European Space Agency (ESA). Presentationen "Touring space science: the HABIT Tour Experience" förklarar huvudutmaningarna, möjligheterna och resultaten av denna unika rymdvetenskapsturné.

Nästa HABIT Tour-plats är National Space Center i Leicester. Med sex interaktiva gallerier, Storbritanniens största planetarium och det ikoniska 42 meter höga Rocket Tower, är det prisbelönta National Space Centre en världsupplevelse. Som den enda dedikerade anläggningen för rymdvetenskap och astronomi i Storbritannien, ger National Space Center resurser för utbildning och forskning samt en internationellt erkänd utställningsplats.

I den här utställningsplatsen kan du hitta riktiga ”rymdsarvskatter” som en av endast tre kända Soyuz-rymdskepp i väst , en Orlan DMA EVA-rymdsuit, en av de mest framgångsrika rymdsymboler någonsin, eller Mercury Imaging X-ray Spectrometer (MIXS ) instrument utformat för att anlända till Merkurius 2025 ombord på Europeiska rymdorganisationens Mercury Planetary Orbiter (MPO).

GAS bidrar tillfälligt till detta unika rymdgalleri med sitt rymdinstrument, HABIT. Vi har intervjuat professor Anu Ojha OBE, NSC: s upptäckningsdirektör om rymdinstrumentets närvaro i denna referensinstitution:

- Vad representerar HABIT för den allmänna berättelsen om centret som ett verkligt rymdinstrument som ägnas åt att söka vatten på Mars?

För framtida utforskning av mänskliga solsystemet, att utnyttja lokala resurser - oavsett om det är på månen, Mars eller längre bort - kommer att vara nödvändigt inte bara för långsiktig mänsklig kolonisering utan också för människans överlevnad vid utforskningsuppdrag. Resursutnyttjande in situ, eller ISRU, är en grundläggande hörnsten i uppdragen som föreslås av globala rymdorganisationer och HABIT kommer att vara det första ISRU-experimentet som någonsin genomförts på en annan värld. Att ha HABIT-displayen här på NSC gör det möjligt för oss att berätta en mycket bredare historia på ett dynamiskt interaktivt sätt.

- Har NSC tidigare haft liknande utställningar som HABIT Tour med trogna kopior av instrumentet som kan beröras som ett sätt att öppna den "svarta rutan" för rymdtekniken?

Vi har haft tidigare visningar av rymdflygade experiment och hårdvara, men dessa har varit "arv" snarare än "banbrytande ny forskning". Och att ha en kombination av gränsvetenskap med direkt interaktion genom beröring kommer att ha en mycket kraftigare inverkan på våra skolelever. Lärare och allmänheten.

- Tror du att den här typen av mycket flexibla, billiga och bärbara mini-rymdinstrumentutställningar kan vara en bra resurs för att inspirera människor med rymd i Storbritannien eller andra delar av Europa?

Effekterna av denna typ av skärm är mycket undervärderade. Portabiliteten och lågkostnaden innebär att det enkelt kan skapas och användas av ett stort antal partners på platser från små skolor / högskolor till nationella vetenskapliga utbildningsevenemang som New Scientist Live - vilket innebär att plattformens flexibilitet kan ha maximal påverkar båda geografierna

- NSC är ett mycket framgångsrikt uppsökande och utbildande rymdcentrum. Hur många studenter besöker centret årligen?

Vi är nu Storbritanniens största besökscenter för rymdvetenskap och astronomi med cirka 300 000 besökare per år. Nästan hundra tusen av dessa är skolgrupper, främst på grundskole- och tidigt gymnasienivå (åldrarna 6-13) och vi driver utbildningsverkstäder på plats för cirka 35 000 elever per år. Våra läroplanfokuserade program för gymnasieskolor och universitetsnivåer leds av National Space Academy, som arbetar över hela Storbritannien, för ESA internationellt och även med rymdbyråerna i Kina och Förenade Arabemiraten.

- Vilken typ av inlärnings- och kommunikationstillgångar anser du för HABIT till en familj eller gymnasielärare?

HABIT förenar gränsvetenskap (bokstavligen!) Med en övertygande berättelse (som syntetiserar det väsentliga för att upprätthålla mänskligt liv i främmande miljöer) och tätt kopplat till den vetenskapliga läroplanen i kemi för skolor.Lärare tycker att det är ett utmärkt sammanhang för formellt läroplan, medan familjer kommer att bli förvånade över hur ett europeiskt ledat rymdvetenskapligt experiment ger viktiga uppgifter om mänskligheten ska utforska Solar på ett hållbart sätt.

- Kan du förklara var ligger HABIT i NSC och varför är det på den här specifika platsen? Hur kommer HABIT att interagera med andra NSC-rymdobjekt?

HABIT kommer att vara i National Space Academy undervisningslaboratorium under en del av tiden och på offentlig visning vid andra tidpunkter under låneperioden här. På det här sättet kommer det att ha flera fokus på engagemang över hela spektrumet av utsträckning - från familj till skolor och universitetsgrupper. Vi är hedrade över att ha blivit inbjudna att vara värd för HABIT och det kommer att vara ett värdefullt tillägg till våra permanenta skärmar på solsystemet och robot / mänsklig utforskning.