Thomas Kuhn
Thomas Kuhn, biträdande professor i atmosfärsvetenskap vid Luleå tekniska unviersitet. Foto: Linda Alfredsson Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Thomas Kuhn svensk delegat i IASC

Publicerad: 6 februari 2019

Thomas Kuhn, biträdande professor i atmosfärsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, har av Vetenskapsrådet utsetts till svensk representant i Atmosphere Working Group inom International Arctic Science Committee.

– Det känns som en stor ära att vara med och representera Sverige i den här organisationen. Jag är glad för förtroendet, både när det gäller min forskning inom området och min vilja att kunna bidra och stödja ny viktig forskning i ett större sammanhang, säger Thomas Kuhn.

International Arctic Science Committe, IASC, är en internationell icke-statlig vetenskapsorganisation som syftar till att uppmuntra, möjliggöra och främja samarbete inom alla olika aspekter av arktisk forskning. Sverige är ett av medlemsländerna i IASC och det är alltså Vetenskapsrådet som utser de svenska delegaterna till organisationens olika arbetsgrupper. 

Thomas Kuhns uppgift blir att agera länk mellan IASC och Vetenskapsrådet och det svenska forskarsamhället.

– Men först ska jag skaffa mig en bra bild över den atmosfärsforskning med fokus på polarområdena som görs av våra duktiga forskare runt om i landet, säger Thomas Kuhn.

– Jag hoppas kunna bidra till att starta nya intressanta samarbeten mellan svenska och internationella forskare som leder till viktiga forskningsresultat om det känsliga system som Arktis är.

Kontakt

Thomas Kuhn

Thomas Kuhn, Biträdande professor

Telefon: 0980-67538
Organisation: Atmosfärsvetenskap, Rymdteknik, Institutionen för system- och rymdteknik